Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tingvollost og fjellgris til nordisk matprisfinale

Vinneren kåres under Copenhagen Cooking i august.

Karl Erik Berge
Publisert: 11.05.17 11:15 | Oppdatert: 11.05.17 11:34

De norske kandidatene som skal representere Norge og konkurrere om den nordiske matprisen Embla, er nå klare.

De nominerte er:

1. Årets mathåndverker: Tingvollost

2. Årets råvareprodusent: Fjellgris fra Valdres, Stølsvidda

3. Årets matgründer: North Sea Salt Works

4. Årets mat til barn og unge: Geitmyra matkultursenter (Oslo)

5. Årets matformidler: Matmagasinet NORD

6. Årets matdestinasjon: Røros ved Rørosmat Ba og Destinasjon Røros

7. Årets mat til mange: Hurtigruten

– Disse kan vi være stolte av, sier jurymedlem og leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, i en pressemelding.

Les mer: Kraftkar kåret til verdens beste ost

– Alle kandidatene som skal representere Norge, uansett kategori, står for kvalitet. Disse kan vi være stolte av. Jeg ser frem til det videre juryarbeidet sammen med de andre nordiske juryene. Forhåpentlig vil noen av de norske kandidatene nå helt til topps, legger han til.

En vinner i hver kategori

Seks nordiske landbruksorganisasjoner samlet under NBC (Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd) står bak prisen, som støttes økonomisk av Nordisk Ministerråd.

– Dette er et resultat vi kan være stolte av. Flere utpeker seg som naturlige kandidater innenfor sitt fagfelt og er til inspirasjon for andre, sier jurymedlem og kokk Even Ramsvik i kokkekollektivet Lava.

185 nominasjoner

Alle de nominerte skal delta under matfestivalen Copenhagen Cooking 23.-24. august 2017 hvor en nordisk jury skal kåre en nordisk vinner i hver kategori.

Samlet kom det inn 185 nominasjoner fordelt på de ulike nordiske deltakerne. Prisen skal deles ut hvert annet år

– Jeg tror flere av de norske kandidatene har reelle muligheter til å vinne i København, sier Ramsvik.



VELKOMMEN TIL DEBATT PÅ BONDEBLADET.NO

Les våre debattregler her.
comments powered by Disqus
Annonse