Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kronprinsessen besøker Bybonden

Mette Marit besøker Bybonden på Losæter.

Norges Bondelag og NorgesGruppen har inngått avtale om å utvikle urbant landbruk på Losæter i Bjørvika. På fredag kommer kronprinsesse Mette Marit på besøk. (Foto: Bjørvika Utvikling/Vibeke Hermanrud)

Kronprinsesse Mette-Marit kommer til Losæter fredag 15. september. Her skal kronprinsessen først få en orientering i bakehuset.

Turen går så videre til tre mål med parseller hvor ulike grupper av barn, ungdommer og voksne høster inn årets avling av grønnsaker og korn, skriver Bondelaget.

– Vi er stolte av stedet vårt på Losæter og saken vi jobber for, og da er det fantastisk at kronprinsessen er interessert, og hennes besøk hjelper oss å nå ut til enda flere, sier Andreas Capjon som er Bybonden på Losæter.

Norges Bondelag og NorgesGruppen har inngått avtale om å utvikle urbant landbruk på Losæter i Bjørvika, med Bybonden som faglig ansvarlig.

Annonse

Navnet er i dag en paraply for flere aktiviteter: Flatbread Society, Herligheten og Oslo Byrøkt. Navnet spiller på gatenavnet «Loallmenningen» og på det norske ordet «sæter».

«Lo» viser til stedets geografiske plassering i sjøkanten, og «sæter» henspiller på retten til å sende husdyrene til fjells på sommerbeite.

Navnet Losæter gir et godt bilde av prosjektet og trekker linjene tilbake til jordbruksarven, slik at det skapes en forbindelse mellom fortid og nåtid.

Neste artikkel

4000 dekar matjord ble borte i 2017