Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hvem blir «Årets Kokk?»

Fem norske toppkokker skal knive om tittelen.

Kokkedyst: 12. september skal fem norske toppkokker knive i det som regnes som Norges tøffeste kokkekonkurranse. Bildet er fra en tidligere gladmatfestival i Stavanger. (Foto: Illustrasjonsbilde Jan Ferstad)

12. september skal fem norske toppkokker knive om den gjeve tittelen «Årets Kokk 2017». Dette regnes som Norges tøffeste kokkekonkurranse, og konkurransen vil bestå av en kjøtt- og en fiskeoppgave, skriver Norsk Landbrukssamvirke.

Kjøttoppgaven i år har fått navnet «Smaken av min region», og går ut på å bruke lam og grønnsaker som representerer de unike kvalitetene kokken selv søker etter.

En av konkurrentene, er Christian André Pettersen. Han konkurrerer med lammekjøtt fra Klostergarden i Rogaland, og har valgt å samarbeide med Inger Lise og Anders Rettedal - lammeprodusenter og gründere av Klostergarden.

– Vi produserer høstlam av høy kvalitet og etter strenge utvelgelsekriterier utviklet i samarbeid med Gastronomisk Institutt, sier Inger Lise Rettedal.

Les også: Geitmyra fikk nordisk matpris

Annonse

Gården til Inger Lise og ektemannen Anders er nærmeste nabo til Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster. Da de skulle finne et merkenavn ble det naturlig nok «Klostergarden».

Toppkokk Christian André er overbevist om at råvarer fra Klostergarden er det beste han kan jobbe med.

– Rogaland er den regionen i landet med tidlige grønne beiter som gjør at lammene kan slippes på grønt gras tidlig. Beitet er preget av nærheten til sjø og hav og har høyt innslag av flerårig engelsk raigras, engsvingel, hvitkløver og diverse urter, sier han.

Les også: Nå er svin hipt

Neste artikkel

Få matfunn over grenseverdien