Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her er de nominerte til årets matpris

Nominasjonene til Matprisen 2017 er klare.

Matpris: Bærekraftige måltider, med blant annet mer bruk av grønnsaker og bevisste kjøttvalg, står på agenda når vinneren av Matprisen 2017 skal kåres. (Foto: Illustrasjonsbilde norsktradisjonsmat.no/Jon Marius Nilsson)

Den 13. november er det klart for Matprisen 2017, som i år igjen holdes på Vippa i Oslo.

Matprisen inviterer til det som beskrives som «Norges hyggeligste og hederligste matarrangement, der de beste og mest matglade folka får skinne». Nå er årets nominasjonskandidater klare.

– Konseptet «Et bærekraftig måltid» står på agendaen i flere og flere kjøkken og virksomheter, og årets kandidater viser at hele verdikjeden er i bevegelse. Det er spennende tider for mat- og landbruksnæringa, og gjennom Matprisen gjør vi dette enda mer synlig, sier prosjektleder for matprisen, Idun Leinaas.

Les også: Geitmyra fikk nordisk matpris

De nominerte til Matprisen 2017 er:

Matprisen:

• FBI redder høna – NRK ∙

• Hovelsrud gård, Ringsaker ∙

• Heidi Bjerkan, Trondheim ∙

Årets produsent:

• Ikke bare brød, Porsgrunn

• Indre Oslo Matforedling

• Jacobsen på Berg, Tromsø

Årets kjøkken:

• Bar Brutus, Oslo ∙

• Lysverket, Bergen ∙

• Kontrast, Oslo ∙

Annonse

Les også: Lover mer hønskjøtt i butikk

Utfordrerprisen:

* Bama

* Norges Sjømatråd

* Strand Unikorn

Årets forskningsformidler:

* Agropub

* Fagbladet Økologisk landbruk

* Ragna Kronstad

Debioprisen:

* Arendal Kommune

* Du Godeste, Oslo

* Kardemomme barnehage, Oslo

Matprisen ble etablert i 2014 av DebioInfo og ØQ - økologisk mat i storhusholdninger, og går av stabelen for fjerde gang 13. november 2017, på Vippa i Oslo. Til grunn for Matprisen ligger konseptet «Et bærekraftig måltid». Målet med prisutdelingen er å hedre dem som spiller en viktig rolle i å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat.

Prinsippene bak «Et bærekraftig måltid» er: Å lage mat fra bunnen av, bruke mer grønnsaker, belgvekster og korn, tenke sesong, gjøre bevisste valg av kjøtt- og sjømat, redusere matsvinnet, og bruke mer økologisk.

Les også: Gilde på merkevare-toppen

Neste artikkel

Få matfunn over grenseverdien