Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Heder til Ostegården

Ostegården i Fana tildelt tre Spesialitet-merker.

Jørn Hafslund fikk tre Spesialitet-merker under Bergen Matfestival. Fra venstre: Jørn Hafslund, fiskeriminister Per Sandberg og direktør i Matmerk, Nina Sundqvist. Foto: Janneche Strønen/Bergen Matfestival

Jørn Hafslund, som driver Ostegården, fikk tre merker under Bergen Matfestival i helga.

Ostegården fikk merket for brie, yoghurt og, ikke minst, «Fana-ost», skriver matmerk.no.

– Jeg ser på det som en viktig anerkjennelse å få merkene. Og samtidig er dette bare begynnelsen, sier Jørn Hafslund.

Har drevet i 11 år

Hafslund startet opp Ostegården på Breivik i Fana i 2006.

– Jeg får hele tiden ideer i hodet, og da må jeg bare sette i gang. Siden jeg har kyr, tenkte jeg det var en god idé å lage ost, sier Hafslund.

Osteprodusenten mener produktene blir gode fordi han «ikke har noen hast, hverken med produksjon eller volum». Ellers tror han både lyngen og graset i Fana er med på å gi kumelka han bruker den gode smaken.

Fiskeriminister Per Sandberg, som åpnet festivalen, kunne overrekke Ostegården hele tre Spesialitet-merker, det offisielle merket for utvalgt, norsk lokalmat.

93 bedrifter med merket

Annonse

Produktene som tildeles Spesialitet-merket må gjennom smakstest og vurdering hos en uavhengig fagjury. Juryen lukter og smaker seg gjennom produktene. Juryen vurderer også bruken av lokale råvarer og særegne oppskrifter.

Det er totalt 93 lokalmatbedrifter i Norge som er tildelt Spesialitet-merket for ett eller flere produkter.

Da Ostegårdens produkter ble testet i fagjuryen, vakte de begeistring.

– Fana-osten har potensial til å bli en ny stor folkeost, var tilbakemelding fra jurymedlemmer.

– Jeg vet ikke om produksjonen er stor nok til det, men vi får prøve, sier Hafslund.

Neste artikkel

Verdsett krav og tilsyn