Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dansk landbruksforening lodder ut halve overskuddet

KHL lodder ut 800 000 danske kroner blant medlemmene.

Utlodning: Kolding Herreds Landbrugsforening i Danmark lodder ut 800 000 danske kroner blant medlemmene sine. (Foto: Colourbox)

Kolding Herreds Landbrugsforening i Danmark går en uvanlig retning med overskuddet sitt for 2016: Styret har rett og slett besluttet å lodde ut over halvparten av pengene, blant medlemmene sine.

I en pressemelding skriver de at foreningen har hatt et godt regnskapsår, der stor etterspørsel etter mange av foreningens ytelser, samt styring av økonomien, har ført til et resultat på cirka 1,5 millioner danske kroner.

KHLs styre nå besluttet å sende 800 000 kroner i retur til medlemmene, etter lotterimetoden.

– KHL er en forening som skal ha en sunn økonomi, og når det er god business i foreningen, kan vi også agere som et annet selskap eller aksjeselskap, som betaler utbytte til aksjonærene sine. 2016 var ikke et godt år for dansk landbruk, og i en tid der økonomien i landbruket er strammet til for fleste driftsformer, gir det god mening å la et godt år i foreningen smitte over på medlemmene, sier styreleder Hans Damgaard.

Annonse

I pressemeldingen forklarer KHL at deres kunder har større produksjon enn de som naturlig avvikler produksjonen sin og bortforpakter. De viser også til at de har nytt godt av en økt interesse for fjærkre, og spesielt økologisk fjærkre.

– Vi håper vi kan gjenta suksessen med utlodding igjen om et år, sier Hans Damgaard.

Neste artikkel

Ny dansk landbruksminister tenker grønt