Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mer enn 10 000 storfe forsvunnet i Nord-Irland

Partileder mistenker storstilt tjueri og smugling av storfe over grensa.

Det er flest rapporter om stjålne dyr i grenseområdet mellom Nord-Irland og Irland. (Arkivfoto)

Mer enn 10 000 storfe er rapportert savnet eller stjålet de siste tre årene i Nord-Irland, skriver agriland.ie. Det er flest rapporter om stjålne dyr i grenseområdet mot Irland.

Robin Swann, partileder for Ulster Unionist Party i Nord-Irland, tror at dyrene føres over grensen til mindre slakterier i Irland. Han er opprørt over at dette kan gå an, og vil ha på plass flere tiltak for å stoppe denne smuglingen.

Del av større gjenger

Swann vil gjøre mer for å identifisere slakteriene som tar imot stjålne dyr. Partilederen vil også ha en slutt på svartehandelen med storfekjøtt.

«Mange av folkene bak disse tjuveriene er medlemmer av større kriminelle gjenger. Så snart dyra er stjålet, blir identifikasjonen deres forandret før de senere blir smuglet inn i fabrikker i Irland», sier Swann til agriland.ie.

Annonse

Politikeren mener bøndene har det tøft nok i hverdagen, om de ikke i tillegg skal bekymre seg over kvegtjuver som lusker rundt om natta på jakt etter nye dyr.

Eksporterer til England og Skottland

Viktigste jordbruksprodukter i Nord-Irland er kjøtt, melk og egg, som for en stor del går til det engelske og skotske marked, samt lin og maltbygg. Det produseres også mye øl og whiskey i Nord-Irland.

Siden undertegnelsen av Langfredagsavtalen i 1998, er Nord-Irland i stor grad selvstyrt.

I henhold til avtalen kan Nord-Irland samarbeide med resten av Irland på enkelte politiske områder, mens andre felt fremdeles er forbeholdt den nasjonale regjeringen i Storbritannia.

Neste artikkel

Hoksrud beredskapsgrillet av opposisjonen