Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Har vært i juletrebransjen siden han var 10 år

Alexander Aasheim fra Kongsberg er bare 20 år, men har vært mange år i juletrebransjen.

Alexander Aasheim er bare 20 år, men han har solgt juletrær i Ås i mange år. Nå venter innspurten i årets juletresalg. – Mange kommer de to siste dagene, sier han. (Foto: Karl Erik Berge)

Alexander Aasheim planta sine første juletrær for cirka ti år siden. Sammen med faren Thormod og søsteren Caroline (18) har han solgt juletrær i Ås i mange år. De selger også juletrær i Kongsberg.

– Min far har holdt på med juletrær i mange år, og jeg og søsteren min har vært med på salget i Ås i flere år nå. Vi har plantinger på Aasheim gård hos bestefar, og på Rud gård i Kongsberg, sier Alexander.

Den unge juletreselgeren trives godt med jobben.

– Det er kjempemoro med planting og stell av trærne gjennom sommeren, og det samme gjelder salget i desember. Vi har mange hyggelige kunder, og vi vil nok fortsette med dette en god stund fremover, sier han.

Fjelledelgran og vanlig norsk gran

På Ås selger de Sibirsk fjelledelgran og vanlig norsk gran. Trærne koster 400-500 kroner, avhengige av størrelse og form.

Annonse

De fleste edelgranarter holder meget godt på nålene. Det samme gjør vanlig furu, men dette treslaget har det blitt ganske vanskelig å få tak i, hvis man skal kjøpe hos juletreforhandler.

– De fleste vil ha Sibirsk fjellledelgran, og den er vi snart tomme for. Vi har solgt cirka 400 trær i Ås så langt, men mange kommer i siste liten. Vi har åpent til og med 23. desember, og vi håper og tror på mange kunder de to siste dagene, sier han.

Noen kunder pruter

Er det mange som pruter på prisen?

– Noen prøver å prute litt på prisen, og enkelte ganger går vi ned i pris, hvis det er grunnlag for det. Men vi holder en fast pris på fine trær, sier Alexander.

De tre bytter på salgsjobben, men dagene før jul er de på plass alle tre. De har en campingvogn hvor de kan varme seg i, og ta en kaffepause, men ellers bor de på hotell i Vestby når de selger trær i Ås.

Neste artikkel

– Hvor mange gårdsbruk vil du ofre, Hoksrud?