Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Enige om at opplysningskontorene får fortsette

Det er enighet på Stortinget om at opplysningskontorene for kjøtt, egg, melk og korn får fortsette sin virksomhet inntil videre.

Et flertall i Stortingets næringskomité, bestående av Sp, Ap, SV og KrF, har innstilt på at opplysningskontorene kan fortsette sin virksomhet. (Foto: Stian Eide)

– Dette er gode nyheter. Opplysningskontorene er den eneste direkte kanalen mellom bonde og forbrukerne. De er et viktig verktøy for å sikre bedre balanse i markedet, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes i en pressemelding.

Ordningen finansieres av bonden selv gjennom omsetningsavgiften. Den betales når bonden leverer produktene sine til foredling og salg.

Skal gå gjennom virkemidler

Siden regjeringa foreslo å legge ned opplysningskontorene i desember 2016, har det vært usikkert om de fikk fortsette sin virksomhet.

Annonse

Nå har et flertall i Stortingets næringskomité, bestående av Sp, Ap, SV og KrF, innstilt på at opplysningskontorene kan fortsette sin virksomhet fram til Omsetningsrådet har foretatt den varslede gjennomgangen av virkemidlene for markedsbalansering.

Viktig kanal

Vi er glade for at opplysningskontorene får fortsette. Det er viktig at bonden kan ha sin egen kanal for å nå ut til forbrukerne, og i tillegg er de et viktig verktøy for å bidra til god balanse i markedet, sier Bartnes.

I en flertallsmerknad sies det også at Stortinget ber om at endringer i virkemidlene for markedsbalansering, som ikke er i tråd med omsetningsrådets anbefalinger, legges frem for Stortinget.

Neste artikkel