Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gustav kastet seg på matkasse-trenden

Etablerte Rågo heltidsjobb med Gartnerhallens velsignelse.

Gustav Myraune spiller på Frosta-grønnsakenes gode rykte. Nå selger han dem 
i kasser og leverer på døra til byfolk i Trondheim.

Det var på en matfestival i trønderhovedstaden at grønnsaksbonden fikk ideen. 
Boder og stands bugnet med grønnsaker og lokalmat.

– Med et så stort utvalg måtte potensialet for hjemmelevering være stort, tenkte Myraune.

Slik så grønnsakkassen Rågo dagens lys. Et konsept med stort potensial mener grøntgründeren.

Torndheims kjøkkenhage

Frosta kommune i Nord-Trøndelag har gjennom historien alltid vært Trondheims kjøkkenhage. Med sin unike plassering med solvendt jorder som lener seg ned mot fjorden, er det gode vekstforhold for rot- og bladgrønnsaker.

– Kan det produseres på friland, kan det produseres her, sier Myraune til Bondebladet.

Selv produserer han poteter og gulrøtter i stort volum for Gartnerhallen.

Men en liten andel av rotgrønnsakene putter han i kassene som fraktes til om lag 400 kunder på strekningen mellom Frosta og Trondheim.

Fikk dispensasjon fra Gartnerhallen

Alle som leverer til Gartnerhallen må søke om dispensasjon dersom de skal levere til andre grossister. Det måtte både Myraune og naboene Egil og Anne Stavseth Minde.

Annonse

– Det er sjelden at Gartnerhallen sier nei. Det er kun hvis det er i direkte konkurranse og vi risikerer å møte oss selv i døra. For eksempel hvis den konkurrerende grossisten konkurrerer i samme marked som oss, noe som kan påvirke prisen og eget salg av produksjonsplanlagt produksjon, sier produksjonssjef Stian Vik Thomassen i Gartnerhallen.

Produsentorganisasjonen vurderte volumet i Rågo-kassene som for lite til å utgjøre noe konkurranse for Gartnerhallen.

Dette er Rågo-gründeren glad for. Slik kan han hente inn 70 varelinjer fra 15-20 grøntprodusenter i Trondheims kjøkkenhage. Her er alt fra ferske krydderpotter til bete og persillerot.

– Hver leveranse skal være en overraskelse hvor abonnentene kan bruke sin egen kokebok. Utvalget varierer fra uke til uke og skal gjenspeile sesongen. På vinteren blir det for eksempel en del lagervarer og salat, tomater og urtepotter fra veksthus, sier Myraune.

Les mer: Gode løk-avlinger

Les mer: Ica-bønder mister grøntavtaler

Les mer: Vil gjøre Bondelaget grønnere

Les mer om Gustav Myraune og bøndene i denne ukas utgave av Bondebladet.

Neste artikkel

Stor bekymring blant Inn- landets kyllingprodusenter