Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vil streike mot kjedemakta

Bondebladet.no
Publisert: 03.05.12 12:00 | Oppdatert: 25.02.14 11:57

- Ja, det er uvanlig, vi har ikke sett noe sånt før. Men detteer veldig viktig. Vi kan ikke leve med å ha det sånn lenger, sierforbundsleder Jan Egil Pedersen til Handelsbladet FK.

Det var dagen etter arbeidernes egen dag, 1. mai, at NNN varsletat flere av klubbene vil gjennomføre en politisk streik tirsdag 22.mai. Nå er det varslet demonstrasjon foran Stortinget klokken13.

Les også: NHO og Virke krangler om ny matlov

Mange eksempler

Det var beslutningen fra Coca-Cola om å legge ned sitt egetdistribusjonsapparat som fikk begeret til å flyte over, meneksemplene er så mange at forbundslederen knapt vet hvor han skalbegynne hen.

- Vi har så mange eksempler på hva som skjer når kjeder ogleverandører ikke blir enige i forhandlinger. Lierne bakeri iNord-Trøndelag er et godt eksempel. Det var den største bedriften ikommunen med over 100 ansatte. Da de skiftet eier, ble de resoluttkastet ut av Norgesgruppen. 60 personer mistet livsgrunnlaget sitt,sier Jan Egil Pedersen.

Svensk hushällsost

NNN er tydelige på at store leverandørbytter og konsekvensene avdisse er et økende problem, og at tendensene har forsterket seg desiste årene. Mange ganger gjelder det emv-produkter.

- Som Coop, de fyller hyllene med store mengder svenskhushällsost. Det skjer i direkte konkurranse med norskosteproduksjon og undergraver vår egen landbrukspolitikk, sierPedersen til Handelsbladet.

Les også: Økt import svekker egne ressurser