Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vil streike mot kjedemakta

- Ja, det er uvanlig, vi har ikke sett noe sånt før. Men dette er veldig viktig. Vi kan ikke leve med å ha det sånn lenger, sier forbundsleder Jan Egil Pedersen til Handelsbladet FK.

Det var dagen etter arbeidernes egen dag, 1. mai, at NNN varslet at flere av klubbene vil gjennomføre en politisk streik tirsdag 22. mai. Nå er det varslet demonstrasjon foran Stortinget klokken 13.

Les også: NHO og Virke krangler om ny matlov Mange eksempler

Det var beslutningen fra Coca-Cola om å legge ned sitt eget distribusjonsapparat som fikk begeret til å flyte over, men eksemplene er så mange at forbundslederen knapt vet hvor han skal begynne hen.

- Vi har så mange eksempler på hva som skjer når kjeder og leverandører ikke blir enige i forhandlinger. Lierne bakeri i Nord-Trøndelag er et godt eksempel. Det var den største bedriften i kommunen med over 100 ansatte. Da de skiftet eier, ble de resolutt kastet ut av Norgesgruppen. 60 personer mistet livsgrunnlaget sitt, sier Jan Egil Pedersen. Svensk hushällsost

Annonse

NNN er tydelige på at store leverandørbytter og konsekvensene av disse er et økende problem, og at tendensene har forsterket seg de siste årene. Mange ganger gjelder det emv-produkter.

- Som Coop, de fyller hyllene med store mengder svensk hushällsost. Det skjer i direkte konkurranse med norsk osteproduksjon og undergraver vår egen landbrukspolitikk, sier Pedersen til Handelsbladet.

Les også: Økt import svekker egne ressurser

Neste artikkel

Uendra mjølkekvoter for 2018