Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Moelven på rett vei

Driftsinntektene i første kvartal økte med 212 millioner kroner sammenliknet med samme periode i 2011 og endte på 2165 millioner, skriver Moelven i en pressemelding. Tjener penger

Konsernsjef Hans Rindal gleder seg over at det går rett vei for Moelven, men skulle gjerne sett at resultatet hadde vært større.

- Det er hyggelig å se at omsetningsøkningen vår fortsetter og at vi igjen tjener penger. Resultatet er positivt - hvilket jeg er glad for. Men det bør bli større, selv om vi snakker om et kvartal i lavsesongen, sier Rindal.

Rindal forklarer at det er prosjektdivisjonen Byggsystemer som står for det meste av inntjeningen.

- Byggsystemer står for veldig mye av resultatet og har også en klar framgang fra i fjor. Ordrereserven er også tilfredsstillende og det ser ut til å bli et bra år for denne divisjonen. Det er fremdeles lave bruttomarginer for Moelvens sagbruk, men noe er kompensert av bedret intern drift, sier Rindal.

Når det gjelder salget av byggevarer via handelen, har det vært normalt for sesongen og konsernsjef Hans Rindal har tro på at det vil bli en bra sommersesong. Bedring i vente

Annonse

Det forventes ingen snarlig økning i etterspørselen etter industritre i Europa. Positive signaler fra andre områder som Midt Østen, Nord Afrika og USA indikerer likevel at en bedring i markedsbalansen for industritre internasjonalt kan forventes.

Aktivitetene for Wood-selskapene i Norge og Sverige forventes å bli opprettholdt på et akseptabelt nivå, spesielt innen ROT-segmentet. Ordrereserven for Byggsystemer sikrer en normal og god aktivitet i andre kvartal.

Samlet forventer styret at konsernets resultat for 2012 blir bedre enn for 2011.

Tidligere daglig leder Ingmar Karlsen i Moelven Østerdalsbruket AS er konstituert divisjonssjef i Moelven Timber etter at Johan Padel sa opp sin stilling. Padel blir ny konsernsjef hos konkurrenten Setra Group AB i Sverige.

Neste artikkel

Flere leser Bondebladet