Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

EU-godkjenning for Mobilslakt

Godkjenningen betyr at Mobilslakt kan slakte i hele Norge.

- Vi fikk godkjenningen muntlig i sist uke og stempelet kom i posten i går. Dette er gledelig og positivt nytt for oss. Vi holder akkurat på å oppjustere slaktebilen til å kunne motta noen større dyr. Noen kalver var akkurat på grensa, både på vekt og lengde i forhold til kapasiteten vår, og derfor har vi valgt å gjøre dette nå. Men vi skal være fullt operative til høstens slakting starter, sier daglig leder Torill Malmstrøm i Mobilslakt AS.

Mobilslakt har vært gjennom flere utfordringer, både med hensyn til utstyr i bilen og hygienekrav.

- Det er mange ting som skal på plass. Vi må kvalitetssikre alle ledd og sørge for at alle små detaljer stemmer. Mattilsyner er på plass under slaktinga og kontrollerer, men vi har ingen ting å skjule. Det kan være utfordringer med vann på enkelte gårdsbruk. Kravet er at vannet skal ha godkjent drikkevannkvalitet. Det er helt nødvendig for å få slakte, sier hun.

Slakteriet har i dag 110 aksjonærer, og slakter småfe, griser og kalver inntil 150-200 kilo levende vekt.

- Vi har bestilling på lam fra en kjøttforretning i Moss og også flere slakteoppdrag på både Østlandet og Vestlandet til høsten. Det har vært vanskelig å planlegge videre framover, på grunn av all saksbehandlingen, men nå er vi i full gang. Vi merker at aktiviteten tar seg sakte, men sikkert opp, og håper at dette fortsetter, sier Malmstrøm.

Annonse

Torill Malmstrøm, nærmest, og Helene Geelmuyden, medeiere i Mobilslakt AS.

Neste artikkel

Krevende å bygge opp med sau nå