Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Skjøt villsvin i storby

Villsvin skutt av politiet – midt i Uppsala sentrum.

Anders Sandbu
Publisert: 03.01.17 10:03 | Oppdatert: 25.04.17 15:35

Rever i storbyer er et kjent fenomen, men større byer kan tilsynelatende også være et lekkert habitat for villsvin.

Søndag kveld rykket politiet i Uppsala, Sveriges fjerde største by med 140 000 innbyggere, ut. Årsaken til utrykningen var at et villsvin sprang rundt på gaten – midt i sentrum. Det skriver lokalavisen Uppsala Nya Tidning.

– Det var en fullvoksen gris som hade kommet seg inn i byen, og som sprang rundt på gata, sa vakthavende befal Marcus Svensson ved Uppsalapolisen till UNT i 22-tiden søndag.

Villsvinet befant seg da på Råbyvägen, ikke langt unna politihuset, men hadde blitt observert på flera plasser i det sentrale Uppsala denne kvelden.

Ifølge Svensson hadde kommunejegere blitt informert om hendelsen og blitt innkalt. Imidlertid kom de ikke fram til stedet før en politipatrulje hadde blitt tvunget til å skyte dyret, skriver avisen.

Les også: Ønsker villsvin tilbake til Danmark

I Norge er villsvin en svartelistet art. Det betyr at Stortinget har bestemt at den ikke skal finnes i norsk natur.

Men villsvin er blitt observert flere steder på Østlandet, og i Østfold er arten etablert. Seinest i november ble en villsvinråne skutt i Holter i Akershus, skrev Eidsvoll Ullensaker Blad. Dette er heller ikke første gang villsvin er observert i fylket. I 2013 ble det felt villsvin i Aurskog-Høland, øst for Glomma.

Les også: Skjøt villsvin i NannestadVELKOMMEN TIL DEBATT PÅ BONDEBLADET.NO

Les våre debattregler her.
comments powered by Disqus
Annonse