Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vil ha Felleskjøpet som markedsregulator

Konkurrentene slår ring om Felleskjøpet.

Landbruksminister Jon Georg Dale vil flytte markedsreguleringen av korn fra Felleskjøpet til Landbruksdirektoratet. Ifølge Nationen mener Felleskjøpets største konkurrenter i kornmarkedet Strand Unikorn og Fiskå Mølle det er en dårlig idé.

– Vi synes Norske Felleskjøp bør ha bedre forutsetninger for å gjøre jobben som regulator godt. De sitter nærmere markedet, noe vi mener er positivt, sier administrerende direktør Steffen Skolseg i Strand Unikorn til avisa.

Nettopp Strand Unikorn klaget i høst på Felleskjøpet, etter at de ble sittende med 63.000 tonn korn samtidig som Norske Felleskjøp økte import kvotene. Den saken fikk sin løsning ved at Felleskjøpet Agri kjøpte 53.000 tonn korn fra Strand Unikorn. Regjeringen mener likevel tilliten til Felleskjøpet er svekket. Konkurrentene er derimot ikke bekymret for konkurransen.

Annonse

– Nei. Etter 15 år har det vært behov for en gjennomgang, men i hovedtrekk har ordningen fungert bra. I stedet for å flytte ansvaret må regelverket heller tilpasses, sier Kåre Gjerde, daglig leder i Fiskå Mølle til Nationen.

Neste artikkel

Utfordrer jordloven