Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny metode gir fersk kjøtt mye lengre

Holdbarheten på fersk kjøtt vil kunne forlenges 2–5 ganger.

Nortura har som mål å redusere innfrysing av kjøtt. På den måten kan forbrukere få tilgang til ferskt kjøtt utenfor sesonger.

Norturas innovasjonspris for 2016 er tildelt en ny metode for å håndtere kjøtt. Holdbarheten på fersk kjøtt vil kunne forlenges med 2–5 ganger dagens holdbarhet, avhengig av dyreslag og type kjøtt, skriver Nortura.

Se video: Slik slaktes kylling i Norge

I tillegg vil gevinstene gi bedre ressursutnyttelse, økonomi og redusert matsvinn.

– Dette er en radikal innovasjon som betyr at vi kan holde kjøtt ferskt lenger, helt naturlig og uten å bruke kunstige tilsetninger, sier konsernsjef og juryformann Arne Kristian Kolberg.

Mer ferskt lammekjøtt

Nortura har som mål å redusere innfrysing av kjøtt slik at forbrukere kan få tilgang til ferskt kjøtt utenfor sesonger, og i perioder med høy etterspørsel. Til nå har innfrysing vært eneste mulighet.

– Forbrukere vil nå kunne få ferskt kjøtt utenfor sesong i større perioder av året. Dette vil for eksempel bety mye for tilbudet av ferskt lammekjøtt utenfor sesong, og mer fersk ribbe til jul, sier Kolberg.

Annonse

Det har vært kjørt testproduksjon med meget lovende resultater, og Nortura har startet innføringen av teknologien på sine fabrikker.

Nyskaping

Innovasjonsprisen er en årlig utmerkelse for å stimulere nyskapingskulturen i Nortura. Prisen skal løfte fram det positive som skjer på innovasjon i Nortura, og hedre konkrete prosjekter som bidrar til nyskaping og vekst.

«Vinneren av Norturas innovasjonspris har på en framtidsrettet måte løst en stor utfordring som vil få store positive konsekvenser for flere deler av vår produksjon, våre kunder og for forbrukerne», heter det i begrunnelse for prisen.

11 prosjekter kvalifiserte til finalerunden 2016, skriver Nortura.

Les mer: – Uærlig merking av Nortura

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag