Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny mentorordning for landbruket

"Bonde hjelper bonde" skal gi unge en hjelpende hånd.

Skal tilbys mentor: Å være bonde kan være et ensomt yrke. Mentorordningen "Bonde til bonde" vil særlig være rettet mot unge bønder som ønsker kunnskap- og kompetansepåfyll fra erfarne næringsutøvere. (Foto: Illustrasjonsbilde Shutterstock)

Norsk Landbruksrådgiving skal nå teste ut en lavterskel mentorordning i landbruket. Det skjer i samarbeid med Innovasjon Norge og landbrukets organisasjoner regionalt.

– Jobb nummer én for meg er å medvirke til at de som vil satse på en fremtid i landbruket lykkes med det. For unge bønder er det viktig å kunne dra veksel på praktisk kunnskap og kompetanse fra erfarne næringsutøvere. Gjennom forsøket "Bonde hjelper bonde" er det nettopp lagt opp til dette, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale i en pressemelding.

Mentorordningen "Bonde hjelper bonde" tilbyr mentorhjelp innenfor tradisjonelt landbruk og andre landbruksbaserte næringer. Unge under 35 år blir prioritert, og erfarne næringsutøvere blir brukt som mentorer.

Mentorordningen vil omfatte Trøndelag, Aust-Agder, Oppland, Hedmark og Sogn og Fjordane. Det er satt av 4 millioner kroner til det toårige forsøket over jordbruksavtalen, og forsøket vil bli evaluert.

Annonse

Les også: 16 år og sauebonde i Melhus

Les også: Bygger opp gården med stor egeninnsats

Neste artikkel

Dobbelt så mange hastevedtak mot svinenæringa