Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest lest på nett i 2016

Kronikk om bier og elendig mediedekning til topps.

Mange har lest og debattert kronikken til Øystein Heggdal. – Vi har ikke hatt så mange tambier på over 20 år, verken i USA eller Canada. Også i Europa har antallet bier gått opp, mener Heggdal. (Foto: Stian Eide)

– At det er flere bier i verden nå enn på 20 år vil nok skuffe en del miljøengasjerte sjeler der ute. Dette er historien om elendig forskning og enda dårligere mediedekning, skrev journalist og agronom Øystein Heggdal i kronikken «Biene som ikke forsvant».

Kronikken, som ble publisert i februar. er den mest leste nettsaken på bondebladet.no i 2016.

Den ble heftig diskutert både på bondebladet.no og på Facebook.

Ulv engasjerer

På 2. plass følger saken om Regional Rovviltnemnd i region 5. Her la alle styremedlemmene ned sine verv med øyeblikkelig virkning like før jul.

I brevet til Klima- og miljøverndepartementet skriver nemnda:

«Der ført en ulve- og rovdyrforvaltning over mange år som har ledet til at utmarksbeite er langt på vei umuliggjort. Som en konsekvens av dette har mange beitebrukere måttet avvikle eller redusert sin næringsutøvelse.»

Musikklåt på 3. plass

3. plassen tar saken og videoen om hitlåten fra Østfold. «Du som er bonde, du gir meg mat og jeg tenker på deg. Du er fantastisk, har jeg sjans hvis jeg smiler mot deg»

Slik er refrenget på låta som Østfold Bondelag lanserte i april. Ideen ble unnfanget av Tor Jacob Solberg og kollega Linn Irene Bye.

Annonse

– Vi håper at den skal fenge unge folk og bønder over hele landet, sa Solberg til Bondebladet.

Ulykker i landbruket

De to neste sakene, 4. og 5. plassen, er om HMS og ulykker i landbruket.

I saken «Plutselig seilte Arne sidelengs mot lastebilen» forteller Arne Nytrøen Solvang sin dramatiske historie. Da en semitrailer traff hjulet hans, ble det han selv som seilet sidelengs mot en møtende lastebil.

I «Svimer jeg av nå, blør jeg i hjel» forteller Halle Arnes sin historie.

Han var millimeter fra å omkomme i en ulykke. Fortsatt sitter den i kroppen.

Arnes er i dag fagkoordinator for HMS, og råder bønder til å stoppe opp og tenke seg om før de gjør noe som kan være farlig.

Neste artikkel

WWF tapte ulverettsaken mot staten