Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Marked

Turbulent marked for flere kulturer i uke 23, med flere prisnedganger. Ny norsk potet fikk en nedgang på kr 2 pr kg til produsent. Ny produsentpris ble dermed kr 12 pr kg. Videre ble det foreslått en prisnedgang på kr 3,50 pr stk for blomkål. Prisen ble diskutert mye, men vi landet til slutt på Økern-pris på kr 12,50 pr stk. Om denne prisen vil holde ut uke 24 er noe usikkert. Med noen store planlagte kampanjer i vårt system, håper vi imidlertid at vi skal klare å ta de volumene som kommer.

Prisen på kinakål gikk ned med kr 0,75 pr stk, til kr 11,75 pr stk som anbefalt Økern-pris. Nykål fikk en liten nedjustering med kr 0,50 pr kg, til ny pris kr 11,50 pr kg. Anbefalt Økern-pris på ny norsk kålrot ble kr 14,25 pr kg. Volumene vil komme for fullt i uke 24, og vårt system vil ha dekning fra og med tirsdag i uke 24. Prisen på dill, kruspersille og gressløk gikk ned med kr 2 pr bunt. Volumene her øker, og det er nå full markedsdekning av disse varene. For resten av kulturene ble det ingen endringer. Av nye produkter kommer fennikel og squash i uke 24, men kun i små volumer foreløpig. Kvaliteten er meget bra på det aller meste i vårt system. Det ser vi også ute i butikk.

For veksthusvarer som tomat og agurk forble prisene uendret. Det er noe undersalg på agurk, men her er det mye gammel vare. Lagrene har gått litt ned i fra forrige uke. Nå er det nærmest full dekning av tomat i alle varianter, og kvaliteten er meget bra. Salget av crispysalat har vært meget god, kvaliteten er god og prisene stabile.

Annonse

De første norske jordbærene har kommet til markedet. Det største volumet er i Rogaland, og mye blir distribuert direkte til butikk. I uke 23 har pris til produsent på Korona ligget på kr 40 pr kurv à 500 gram.

Neste artikkel