Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Klart for ByLam 2017

Torsdag blir det lammekjøtt og musikk på Youngstorget.

Under festivalen kan du smake lam tilberedt i ny innpakning og med nye smaker. Foodtruckser og boder vil servere lammeretter med spennende og alternativ tilberedning av det norske lammet, lover arrangørene. (Foto fra festivalen i 2016: Matprat)

Varmelamper, lun stemning og en gate viet til god mat og musikk står på agendaen torsdag 12. oktober. ByLam blir høstens store festivalbegivenhet, skriver Matprat i en pressemelding.

– ByLam var svært suksessfull med flere tusen besøkende i fjor. Mat og musikk er jo som to gode venner som gjør seg best i selskap med hverandre. I tillegg er norsk musikk og matkultur virkelig satt på verdenskartet og vi mener derfor det er på sin plass med en festival som feirer nettopp dette, sier prosjektleder for ByLam Benedicte W. Siland.

Lammekjøtt er mer enn kun høst- og påskemat og gjør seg også godt som hverdagsmat resten av året, mener Matprat.

– Lammekjøtt kan spises året rundt, hvor tilbehøret og tilberedningen kan varieres i det uendelige. Lek deg med chili, ingefær eller utenlandske krydder og urter for å gå utover tradisjonsrettene som vi så godt kjenner. Det skaper et spennende måltid, sier matrådgiver i Matprat André Wrengbro.

Annonse

Festivalen har fri entré og gratis konserter. Blant artistene som skal opptre er Ila Auto, Pasha, Casa Murillo og Inge Bremnes.

En jury bestående av ulike fagfolk, deriblant matblogger og -forfatter Aicha Bouhlou, artist og bonde Håvard Øyrehagen og Peter Eikeland fra by:Larm skal kåre den beste lammeretten på festivalen.

Vinneren blir årets ByLam 2017 og mottar et innovasjonsbidrag fra Matprat.

Neste artikkel

Vil ha ned vekta på både gris og lam