Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lavere etterbetaling enn i fjor

Styret går inn for en etterbetaling på 57 øre per liter til melkebøndene

Etterbetalingen fra Tine matcher ikke fjoråret. (Arkivfoto)

Driftsresultatet i Tine ble 1537 millioner kroner i fjor. Det er 179 millioner kroner svakere enn i 2016. Årsaken er svakere salgsutvikling for norsk meieri- og iskremvirksomhet, skriver samvirket i en pressemelding.

– Vi er ikke fornøyd med utviklingen. Vi fortsetter å gjennomføre forbedringer i alle deler av verdikjeden. Det er avgjørende at Tine styrker forbrukerdialogen og blir flinkere til å respondere raskere på forbrukertrender, sier konsernsjef Hanne Refsholt.

Lavere etterbetaling

Styret går inn for en etterbetaling på 57 øre per liter levert melk i 2017, noe som utgjør 97 000 kroner for en gjennomsnitts Tine-bonde.Tine sitt driftsresultat ble på vel 1,5 milliarder kroner, og var 179 millioner kroner svakere enn i 2016. Årsaken er svakere salgsutvikling for norsk meieri- og iskremvirksomhet, skriver Tine i en pressemelding.

Annonse

Etterbetalingen er 7 øre lavere enn enn i 2016, og melkeprisen gjennom året endte på 5,62 kroner per levert liter.

Kutter

Tine planlegger å redusere kostnadene med 450 millioner kroner iløpet av året. I pressemeldingen står det at kuttene, som konsernet kaller "forbedringsprogrammet" vil omfatte alle selskapets virksomhetsområder. Mange skal allerede være igang. De vil blant annet inkludere nedbemanning, men ifølge pressevakta Bondebladet snakket med er det enda ikke avklart hvor mange stillinger det er snakk om.

Selger mindre melk

Tine opplyser at de solgte mindre meieriprodukter i fjor enn i 2016. Inntektene fra salget var likevel "svakt positive" skriver de i pressemeldingen. Salget av søtmelk går fortsatt nedover, blant annet fordi enkelte varianter av Tinemelk ikke lenger er å finne i alle kjedene. Etter flere år med vekst, går salget av ost nedover både målt i verdi og i volum.

Neste artikkel

Har solenergi, etterlyser eltraktor