Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Glad for at Røkke vil kjøpe Norske Skog

Skogeierforbunde positive til at Røkke kjøper Norske Skog.

Erik Lahnstein er direktør i Norges Skogeierforbund. Foto: Åsmund Lang/Magasinet Skog

Tidligere denne uken ble det kjent at Kjell Inge Røkkes Aker og oppkjøpsfondet Ocean World kan komme til å kjøpe Norske Skogs fabrikker. Aker er et av Norges eldste og viktigste industrikonsern, men skog er en ny sektor for selskapet. Erik Lahnstein, administrerende direktør i Norges Skogeierforbund er glad Røkke er glad Røkke melder seg på.

– Vi ønsker langsiktige, industrielle eiere inn i Norske Skog som sikrer driften ved fabrikkene og som har vilje og evne til å virkelig utvikle selskapet. Det er positivt at en industriell aktør med finansielle muskler som Røkke kommer med full kraft. Det setter fortgang i prosessen med å få avklart selskapets videre skjebne, sier han.

Norske Skog har i mange år slitt med stor gjeld. Gjelden ligger i Norske Skogindustrier ASA, men det er ikke det selskapet er Røkke nå vil kjøpe. Han vil kjøpe Norske Skog AS, som eier alle fabrikkene. Disse fabrikkene drives med overskudd, men overskuddet er ikke stort nok til å betjene gjelden i morselskapet.

Annonse

– Håper dere Røkke kjøper selskapet?

– Foreløpig kjenner vi ikke planene til Røkke, men en aktør med hans bakgrunn bør absolutt kunne bli en god eier. Vi ønsker langsiktige industrielle eiere, svarer Lahnstein.

– Hvor viktig er Norske Skog for skognæringen?

– Norske Skog er viktige her og nå fordi det er den største kunden vi har. Å sikre drift ved dagens fabrikker betyr svært mye på kort sikt.

–Å få inn en industriell eier som både vil og har evne til å løfte nye investeringer, gir mulighet til å gå inn i nye forretningsområder. I dag er det stort sett papir til avis og magasin. Norske Skog har allerede startet biogassproduksjon, og jobber med nanocellulose. Da kan råvaren brukes på helt nye ting, sier Lahnstein videre.

Neste artikkel

Fratrer som administrende direktør i Norges Skogeierforbund