Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette er de mest leste sakene i 2017

Rundballer til sjøs, Islamsk råd og rystende slakt i Belgia på topp.

Bønder i Agder kjemper for å redde rundballene fra flom. Bildet er tatt i Åseral. Foto: Hallvard Forgard

2017 går mot slutten, og dette er de 10 sakene som har fanget nettleserne våre mest.

10: Flere kyllingbønder mistet kontrakten med Nortura, og måtte finne noe nytt å drive med. Trond Ahlin satset på egg. https://bondebladet.screen9.tv/media/YO8TAB5KPHfOpdUMPpsl3g/trond-matte-slutte-med-kylling-na-investerer-han-pa-nytt-i-samme-hus

9: Våt sommer til tross, salget av nye fôrhøstere hos Serigstad tok ikke av i sommer. Produsenten følger med på bruktmarkedet, og meldte til Bondbladet at brukte fôrhøstere var i vinden.

Våt sommer og høst gjorde at markdet for brukte fôrhøstere var bra, meldte produsenten Serigstad. Foto: Egil Mæland/Serigstad

8: Tine varslet Økokrim om mulig korrupsjon mellom en av sine ansatte og en underleverandør.

Tines eiere er en viktig lesergruppe for Bondebladet. Når Tine varslet Økokrim om mulig korrupsjon, var det mange av leserne som ble fenget. Foto: Inger Margrethe Mo

7: Islamsk råd har vært i hardt vært, og Nortura så seg nødt til å si opp avtalen med organisasjonen.

Islamsk råd har samarbeidet med Nortura om å lage halalkjøtt fra 2006, men i år var det slutt. Samvirket var en av mange organisasjoner som brøt samarbeidet med Islamsk Råd. Foto: Stian Eide

6: Når bonden velger utenlandsk arbeidskraft, risikerer landbruket å møte seg selv i døra. Det mener Tor Erik Leland, som fikk han kraftig applaus fordet på Bondetinget. Nettsaken ble den sjette mest leste i Bondebladet i år.

Annonse
Tor Erik Leland, leder i Vest-Agder Bondelag. Driver med melk i samdrift. *** Local Caption *** Tor Erik Leland, leder i Vest-Agder Bondelag. Driver med melk i samdrift.

5: Kornbonden Ole Halvor Hjartsjø i Gvarv ble irritert da Vegvesenet klippet langt inn i åkere i Telemark.

– Det er ganske mange jorder de har vært innpå, totalt er det vel en 500-600 meter. Om jeg skal være snill med dem har de klippet en halv til en meter inn i åkeren. I verste fall er det opp i en halv mål, det er en del kilo i et godt år. Det blir feil, fortalte Hjartsjø.

Statens vegvesen klippet i overkant langt inn i åkeren til Ole Halvor Hjartsjø i Gvarv. Foto: Ole Halvor Hjartsjø

4: Tine la ut dette bildet på kvinnedagen i fjor, med meldingen: "Her i gården bestemmer 225 000 fantastiske melkekyr. Gratulerer med kvinnedagen!" Det fikk veganere til å se rødt.

Tine la ut denne meldingen og fikk en haug sinte veganere på nakken 8. mars.

3: En aktivist fra Animal Rights jobbet undercover en måned på slakteriet i Tielt i Belgia, som slakter 7000 griser per dag. Han avdekket sjokkerende forhold, og la han ut en video fra slakteriet.

2: Overproduksjon av lamme- og sauekjøtt er noe av det vi har skrevet mest om i år. Forslaget om å bruke det til kjøttdeig og hudemat er den nest mest leste nettsaken til Bondebladet.

Øystein Fossmo har 400 vinterfôra sau på Lyngseid i Lyngen i Troms. Foto: Ole G. Herzenberg/Sau og Geit

1: Mange bønder har fått føle værgudenes vrede, og i Åseral måtte de bruke båt for å berge rundballene i land. Det ble årets mest leste sak.

Bønder i Agder kjemper for å redde rundballene fra flom. Bildet er tatt i Åseral. Foto: Hallvard Forgard

Neste artikkel

– Hvor mange gårdsbruk vil du ofre, Hoksrud?